Podcastit ovat ehkä suositumpia ja laadukkaampia kuin koskaan. Podcasteja on kaikenlaisia, ja podcastin tekijä voi valita aiheensa täysin oman kiinnostuksensa mukaan. Podcast-sana tarkoittaakin kaikessa yksinkertaisuudessaan nettiradiolähetystä, eli se itsessään ei sisällä mitään ennakko-olettamuksia siitä, mitä podcastissa tulisi käsitellä. Suosittuja aiheita ovat esimerkiksi todelliset rikokset ja mysteerit, historia, harrastukset, politiikka ja niin edelleen. Podcasteja on yhtä paljon erilaisia kuin tekijöitä ja kuuntelijoitakin, ja uusille on aina tilaa.
Podcastin nettisivut
Podcastilla on hyvä olla omat nettisivut, joiden kautta voit hakea kuunteluita ja jonne voit keskittää podcastisi liikenteen sekä ladata vanhat ja uudet jaksot yleisölle kuunneltavaksi. Oma nettisivu auttaa keskittämään podcastin yhteen paikkaan kuuntelijoita varten, jolloin sitä on helpompi hallita ja ohjata sekä linkittää muualle. Julkaisun kynnys on myös matalampi kuin varsinaisissa podcast-palveluissa, mikä vähentää tekemisestä jännitystä. Jos tarvitset apuvälineitä nauhoittamiseen, voit täältä löytää mitä tarvitaan tähän.
Taustatyön tekeminen podcastia varten
Podcastia varten on hyvä tehdä taustatyötä, jotta lopputulos olisi laadukkaampi. Kukaan tuskin tekee podcastia vain itselleen, vaan tehdessä ajatellaan myös mahdollisia kuulijoita. Kysy itseltäsi, millainen aihe kiinnostaa sinua, ja mikä kiinnostaa yleisöä? Avuksi voi olla esimerkiksi podcastien selaaminen musiikkipalveluista tai erilaisten ohjesivustojen käyttäminen. Näin voi saada hyvän yleiskuvan siitä, millaisia podcasteja ihmiset mieluiten kuuntelevat. Aiheen valittuasi jaksoa tehdessä on hyvä lukea erilaisia lähteitä internetistä ja kirjoista, jotta podcastissa kerrottu tieto on oikeaa.